M maskine
 


Vores "klub"

Klub kan man vel næsten ikke kalde det men det gør vi nu alligevel
Vi er to aktive medlemmer: Elisabeth og Mickey og vi har haft modeltog siden 1996. Elisabeth har haft spor N som barn og Mickey´s bror Benny havde en spor H0 bane da de var små, forøvrigt har vi også 2 passive medlemmer: Benny og hans kone Iris. De bor på Sjælland og er selvfølgelig kun aktive når de besøger os, eller køber ind for os på Sjælland.

Anlægget er bygget op i den ene ende af vores 1.sal, som er et stort rum på ca. 70 kvm. Her har vi også tv-stue, computer- og syarrangementer.
Vi kører: H0, jævnstrøm, Lenz digitalsystem, Danmark i ca. 60´-70´erne.
Banen er en dobbeltsporet rundbane, m.3 stationer og en skjult banegård.
2 af stationerne har drejeskiver og tilhørende rundremiser.
Vi har:

Derudover har vi en analog punkt til punkt bane, til regionaltog og S-tog.

Vi har bygget en bro der kan løftes op så man kan komme forbi. Efter at have kørt flere tog på gulvet, fordi man glemmmer at sætte broen i, har vi lavet en sikring så strømmen bliver afbrudt ca. 1m før broen, når den er "oppe".
Det er vores 6.bane, men ingen af de forrige blev helt færdige, før vi blev trætte af dem. Denne gang har vi tegnet banen på computer først og arbejdet med den et helt år, før vi gik igang med at bygge.
Vi har lavet 3 styrepulte til sporskiftene, men kun fordi de flinke mennesker i Hedegårdens privatbane, har hjulpet os med forklaringer og endda tekniske tegninger.

Landskabet er vi ikke så langt med men det skal nok komme engang!