En lille historie om Olsen Banden

Olsen banden figurer

Jeg kan godt lide at lave meget små ting så jeg plejer at købe de umalede figurer fra Preisler og male dem. Desværre kan man ikke få så mange forskellige slags i den billige udgave og der er jo grænser for hvor mange ens mennesker der kan være på et privat anlæg selvom de har forskellige farver. Endag kom jeg på at man ku´ skære lidt i dem så de f.eks havde kortærmet t-shirt på i stedet for jakke og så var der ikke så langt til tanken at man jo også kunne lave nogle figurer som lignede bestemte personer. Da vi her i huset er store Olsen Banden fans var det nærliggende at lave "Banden", da de jo i flere af deres film har med tog at gøre.

De forskellige figurer er skåret en del til, bl.a. har de jo ikke samme højde og skyggen på Yvonnes hat er lavet ved at tage en hul maskine og klippe et hul ud af en transperant og så skære et lille hul i "hullet" og et snit så skyggen kunne vippes lidt nedaf og så limede jeg den på Yvonnes hoved efter at have skåret toppen af hendes hoved helt glat.

En dag talte jeg med Mads Sjøner (Det "gamle" Trinbrættet Århus) og nævnte mine figurer. Han ville meget gerne se dem og da jeg tog dem med derind så Mads straks en produktion i dem. De blev overgivet til Kim Møller(Tikøb Hobby)der skulle prøve at støbe dem og jeg lavede "Bøffen" og Yvonne også.

Det lykkedes at støbe dem (der var lidt problemer med skyggen på Yvonnes hat) men imellemtiden var Mads desværre blevet syg, han nåede dog at se dem støbt, men desværre oplevede han ikke den succes de blev, og p.g.a. hans alt for tidlige død, blev projektet sat lidt i bero.
Da det første postyr med at få forretningen til at gå videre uden Mads havde lagt sig, og Sanne havde fået styr på tingene gik vi igang, Kim med at støbe og jeg med at male. Det tager et godt stykke tid at slibe og male og da jeg også har et liv udenfor modelverdenen er leveringen ikke så hurtig. Jeg har dog rundet de 200 sæt (Det er cirka 6400 hvide prikker på Yvonne..........!!!)

Men nu må jeg vist snart finde på noget andet........!